IMGP7858

Wees Gegroet by Ick Reuvis © 2003

dropspoufcamillahounsellhalvorsen
dropspoufcamillahounsellhalvorsen2

Drops Pouf by Camilla Hounsell Halvorsen © 2010

item1
item1a

Gooien we teveel weg? Worden grondstoffen een bedreigde soort?
Dat is stof tot nadenken!

Weggegooide materialen zijn vaak nog bruikbaar vooraleer ze in de recyclagekringloop terecht komen.

Bij CREAZI weten ze dat al langer. CREAZI organiseert samen met de stad Hasselt van 19-21 september het tweede Upcyclingfestival
‘Stof tot Nadenken’.

Van afgedankte materialen een nieuw product maken heet ‘upcycling’. Upcycling is hip, maar vooral nuttig en milieuvriendelijk. Met upcycling gaan we in de aanval tegen afval.

Textiel is bijvoorbeeld zo’n stof die we in grote hoeveelheden weggooien. Maar zolang het materiaal niet versleten is, kan je er nog veel mee doen. Creativiteit, inspiratie en artistiek inzicht zijn alvast goeie ingrediënten voor ontwerp.

Bij een Upcyclingfestival hoort een boeiende tentoonstelling. We lanceren een oproep voor kunstwerken, interieurobjecten,mode en accessoires gemaakt met hergebruikt textiel.

Alle textiele technieken en objecten zijn toegelaten. Voorwaarde is dat er gewerkt is met afgedankt textiel zoals oude kleding, afgedankte interieurstoffen, stofstalen.

De werken zullen bij CREAZI of ergens in Hasselt tentoongesteld worden vanaf 19 september.

Een internationaal gezelschap neemt deel aan het Upcyclingfestival en zal de tentoonstelling bezoeken. Deze staat natuurlijk open voor alle geïnteresseerden!

Indien nodig maken de curatoren een selectie in functie van de diversiteit van de tentoonstelling en de hoeveelheid aangeboden objecten. De curatoren beslissen welke locatie het best geschikt is voor jouw kunstwerk.

Wil je deelnemen, download dan het deelnemingsformulier op
Upcyclingfestival.org en bezorg het ons ingevuld terug tegen ten laatste 15/08/2014.

Wie weet krijgt jouw creatief textiel hergebruik een plekje op onze tentoonstelling, in de catalogus en in de media.

Het Creazi-team

 

Schrijf je in via deze link